Waarschuwing

Het formulier #2 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

De voordelen van Webbased Voorraadbeheer

Wat is een webbased applicatie?

Een webbased applicatie is een softwarepakket dat via de webbrowser zoals Windows-internet-explorer of Google chrome te benaderen is. Een online shop en internetbankieren zijn wellicht de bekendste voorbeelden. Maar internettechnologie kan voor meer doeleinden worden ingezet, de laatste jaren zijn steeds meer webbased applicaties op het gebied van vooraad-, administratie- en relatiebeheer op de markt gekomen.

Webbased applicaties hebben de toekomst

Webbased software maakt momenteel een sterke ontwikkeling door. In tal van branches worden software oplossingen ontwikkeld die gebaseerd zijn op webbased technieken. De vele voordelen van webbased applicaties ten opzichtte van de traditionele server-client applicaties zijn hiervoor verantwoordelijk. WebStock is mede daarom ontwikkeld als een webbased applicatie.

Voordelen van een webbased voorraadbeheer:

  • voorraadbeheer werkt platform onafhankelijk: Het maakt niet uit met wat voor soort computer de gebruiker werkt. Een browser en internet verbinding zijn voldoende. De applicatie is dus geschikt voor een PC met Windows, een PC met Linux, de Apple, IBM OS/2, maar bijvoorbeeld ook voor een PDA of Palm.

  • Veiligheid gegevensstroom: Door het gebruik van SSL (Secure Socket Layer, ofwel https) is de gegevensstroom over internet niet door derden te lezen. De toegang tot de database wordt verschaft m.b.v. een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze wachtwoorden worden gecodeerd opgeslagen, waardoor "kraken" vrijwel onmogelijk wordt. Deze technieken worden o.a. al gebruikt voor "internet bankieren".

  • Ontwikkeling Webbased voorraadbeheer: Doordat er bij de gebruiker geen speciale software installaties nodig zijn, is het relatief eenvoudig (en dus voordelig) om nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen. Upgraden op de clients (met alle vervelende bijwerkingen) is niet meer nodig.

  • Lokatieonafhankelijk: Omdat er geen lokale installatie nodig is, is de web-applicatie direct bereikbaar vanaf elke computer met een internet verbinding. Dit maakt "thuiswerken" of "op de hoogte blijven tijdens een zakenreis" zeer eenvoudig. Ook biedt dit een uitstekende basis om met dezelfde applicatie en gegevens te werken vanaf verschillende (bedrijfs-) lokaties.

Heeft u een vraag of wilt u een demo aanvragen?

Webstock werkt o.a. voor: