Zonnepanelen installatiebedrijven en installatiebedrijven in het algemeen

Speciaal voor bedrijven in de installatiebranche en bouwbedrijven heeft WebStock voorraadbeheer voor servicebussen met barcodescanning of RFID. Koppelingen met planningssoftware zoals 2Solar zorgen voor aanzienlijke efficiëntie slagen.

WebStock voor installatiebedrijven

WebStock is een krachtig WMS (Warehouse Management System) dat zonnepanelen-installatiebedrijven, en installatiebedrijven in het algemeen, helpt hun voorraadbeheer en magazijnactiviteiten te stroomlijnen. Onze voorraadbeheer software met barcodescanner is ontworpen om het voor installatiebedrijven gemakkelijker te maken om hun voorraad te beheren, kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren.

WebStock voorraadbeheer-software is ideaal voor zonnepanelen-installatiebedrijven omdat het hen kan helpen hun voorraad, magazijn en leveringsactiviteiten te beheren. We hebben een naadloze API-verbinding met 2Solar, een toonaangevende leverancier van planningssoftware voor zonnepanelen-installatiebedrijven. Dit betekent dat WebStock kan worden geïntegreerd met de plannings- en installatiesoftware van 2Solar om een uitgebreide en gestroomlijnde oplossing te bieden voor zonne-installatiebedrijven.

Magazijnbeheer

WebStock kan installatiebedrijven helpen hun magazijnactiviteiten te beheren door realtime inzicht te bieden in hun voorraadniveaus. Met onze software kunnen bedrijven voorraadniveaus bijhouden en voorraadaanvulling automatiseren, zodat ze voorraaduitval kunnen voorkomen en verspilling kunnen minimaliseren. Onze software kan bedrijven ook helpen met het plannen van de magazijnindeling, zodat ze hun ruimte kunnen optimaliseren en de efficiëntie kunnen verhogen.

Met behulp van barcodescanners en optimale looproutes kunnen inkooporders, verkooporders en productie-orders snel worden verwerkt en de fouten tot een minimum beperkt. WebStock biedt ook de mogelijkheid 2d barcodes (QR codes) te lezen en genereren waarin zowel het artikelnummers als het partijnummer met datum is verwerkt. Dit maakt de kans op het pakken van verkeerde producten nog kleiner en dat met maar één scan!

Voor een goede registratie van welke zonnepanelen en omvormers naar welk project zijn gegaan biedt WebStock de mogelijkheid om per uitgaand artikle een serienummer te scannen. Op deze manier houdt je goed grip op kostbare artikelen en kan je bij problemen eenvoudig nagaan welke panelen bij een klant zijn geleverd.

Voorraadbeheer

WebStock kan ook zonnepanelen-installatiebedrijven helpen hun voorraadniveaus te beheren en het risico op overbevoorrading of onderbevoorrading te verminderen. Met onze software kunnen bedrijven bestelniveaus instellen, voorraadbewegingen volgen en voorraadwaarschuwingen automatiseren, zodat ze te allen tijde optimale voorraadniveaus kunnen behouden. Onze software biedt bedrijven ook waardevolle inzichten in hun voorraadniveaus, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over toekomstig voorraadbeheer.

API-integratie met ERP-systemen

De naadloze API-integratie van WebStock met ERP-systemen betekent dat installatiebedrijven kunnen profiteren van een uitgebreide oplossing voor hun voorraad- en bedrijfsprocessen. Er zijn koppelingen met o.a. 2Solar, Exact, Multivers, Accountview en Unit4. Met een goed werkende API kopppeling wordt het dubbele invoeren van in – en verkooporders tot het verleden en wordt de foutmarge nog meer verkleint.

Voorraad servicebussen

Naast de voorraden in het centraal magazijn is voorraadbeheer in de servicebussen ook zeer belangrijk en complex. WebStock heeft hier de ideale oplossing voor met de voorraadbeheer voor servicebussen module. Creëer eenvoudig standaard voorraadlijsten per bus en genereer automatische aanvullijsten per bus.

Referenties

New Energy Systems, Schimmert

New Energy Systems uit Schimmert is gespecialiseerd in systemen en producten voor de opwekking en toepassing van duurzame energie. U kunt bij ons terecht voor onder andere zonnepanelen, warmtepompen, warmtepompboilers, laadpalen, energiemanagementsystemen, thermische en elektrische opslagsystemen. Wij adviseren, ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden complete systemen voor particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen en agrariërs, en hebben sinds onze oprichting in 2008 al vele duizenden projecten door heel Nederland en België gerealiseerd.

Zonnepanelensuper.nl, Utrecht

ZonnepanelenSuper is een jong en dynamisch bedrijf dat klanttevredenheid met stip op de eerste plek heeft staan. We rusten niet voordat u 100% tevreden bent!

Diepgaande technische kennis, snelle en heldere communicatie, super service en zeer scherpe prijzen kenmerken onze webshop. We zijn altijd op zoek naar de meest kosteneffectieve manier om klantenwensen te realiseren en we verkopen nooit onnodig dure systemen.

Solar-Electric, Barneveld

Bij Solar Electric hebben we ons als doel gesteld om projecten binnen de solar branche efficiënter te laten verlopen.

Met een team aan goed opgeleide Solar Electric monteurs, zorgen we voor de noodzakelijke groepenkast aanpassingen. Op de dag dat uw team de zonnepanelen gaat plaatsen, is het AC traject volledig voorbereid en/of kundig uitgevoerd. Uw dakwerkers kunnen zich zo volledig focussen op het aanbrengen van de zonnepanelen.

BT Duurzaam, Rosmalen

BT Duurzame Installatietechniek is uw partner op het gebied van duurzame en energiebesparende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan toepassingen, zoals ledverlichting, zonnepanelen, energie-opslag, warmteterugwinning, zonneboilers, warmtepompen en oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Van Den Heuvel Groep, Heesch

Ons familiebedrijf startte in 1956 met de aanleg en montage van telecomnetten. Anno nu werken ruim 700 medewerkers dagelijks aan infrastructurele projecten voor water, energie en telecommunicatie in heel Nederland.

In elke fase denken we mee met de opdrachtgever. Van het uitwerken en engineeren van de projecten tot en met de nazorg. We hebben alle disciplines in huis, leiden mensen op en passen waar mogelijk innovatieve technieken toe.