Logo rorix

Sawiday (voorheen Sanitairwinkel)

Relatie sinds 2011
Het bedrijf Rorix BV is gericht op het beheren en exploiteren van sanitair-gerelateerde webshops in combinatie met fysieke showrooms. Met een assortiment van ruim 100.000 artikelen een een magazijn van ongeveer 13.000m2 is in 2011 gekozen voor WebStock om het magazijn en de goederenstroom te automatiseren.

Nieuw magazijn van 13000 m2 in Den Bosch

Sanitairwinkel is in September 2020 volledig overgestapt van hun oude magazijn in Rosmalen naar het nieuwe magazijn in ’s-Hertogenbosch. Door de groei van Sanitairwinkel werd het oude magazijn in Rosmalen te krap voor het bedrijf. In ’s-Hertogenbosch werd op bedrijventerrein RiVu 13.000m2 ruimte gevonden.

Warehouse Rorix

Deze nieuwe locatie is vijf keer zo groot. Dit betekent dat er flink meer meters gemaakt moeten worden. De methoden voor orderpicken die in het kleinere magazijn nog werkten resulteerden in het nieuwe magazijn in te veel looptijd voor de order-pickers.

In het nieuwe magazijn werkt SanitairWinkel met de Batch- en Zone-Pick module van WebStock waardoor het werk veel efficiënter gedaan worden.

Eerst worden alle artikelen benodigd voor meerdere orders in een zone door de orderpickers gepicked op een pick-kar. De pick-kar leveren ze af bij de inpak afdeling, waar zij verder gaan met het uitzoeken en inpakken van de orders.

Reactie van de klant

“Sanitairwinkel gebruikt Webstock al langer dan 5 jaar. Webstock is easy to pickup, laagdrempelig en uitermate krachtig. Daarnaast kan je met behulp van verschillende API’s een naadloze koppeling maken met Webstock. Ook wordt er vanuit Webstock meegedacht en ontwikkeld om de software beter aan te laten sluiten op de business.”

Reactie van Osman Yucekaya,
IT manager bij Rorix.