Logo Rijnvicus

Rijnvicus

Relatie sinds 2022
Rijnvicus is het modern en duurzaam sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Wij bieden wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is.

Rijnvicus “Wegen naar werk”

Rijnvicus is het modern en duurzaam sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Wij bieden wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is. Onze kracht is het begeleiden naar werk door werk. Omdat we erin geloven dat je kennis en ervaring het beste leert, door het te doen.

Warehouse Rijnvicus

Binnen het ontwikkelbedrijf zijn ruim 500 medewerkers aan de slag in een aangepaste werkomgeving. Daarnaast begeleiden we ieder jaar honderden werkzoekenden naar een passende baan o.a. in onze mooie leerwerkomgeving waar we mensen opleiden naar betaalde banen in bijvoorbeeld horeca, groen, logistiek, metatechniek en schoonmaak. We werken hiervoor nauw samen met werkgevers, onderwijs en zusterbedrijven in de regio.

Wij zijn een bijdetijdse organisatie die zich bewust is van haar maatschappelijke positie als grote werkgever in de regio. We vervullen graag een voorbeeldrol, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid. We willen dat onze medewerkers trots zijn op het werken bij Rijnvicus, dat kandidaten zich geholpen voelen in hun weg naar werk en dat werkgevers en opdrachtgevers een professionele zakenpartner in ons herkennen.

Reactie van de klant

“In ons magazijn, waarbij wij overigens voor echte klanten werken, maken kandidaten kennis met de wereld van de logistiek. Binnen het magazijn hebben we een leeromgeving gecreëerd waar kandidaten leren werken met een WMS-systeem. Daarvoor gebruiken we Webstock.” Tom vond Webstock door te Googlen op ‘WMS-systeem’. “Ik kwam op hun website, en die zag er goed uit. De reviews waren enthousiast, vooral over de gebruiksvriendelijkheid, dus ik heb contact gezocht.” Inmiddels werkt de opleiding volop met Webstock. “Wat ik ervan verwachtte, is uitgekomen. Webstock werkt heel simpel en laagdrempelig, waardoor onze kandidaten het snel oppakken. Dat is voor ons belangrijk.” Tom is zo enthousiast, dat hij het gebruik van Webstock wil uitbreiden in het magazijn. “We willen ons meer richten op fulfillment, waardoor we nieuwe klanten kunnen aantrekken en onze werkzaamheden kunnen uitbreiden. Ook daarvoor gaan we Webstock inzetten.”

Reactie Tom van der Velde,
Projectleider logistiek bij Rijnvicus