Logo Jabostone

Jabostone

Relatie sinds 2022
Rijnvicus is het modern en duurzaam sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Wij bieden wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is.

Jabostone tegelgroothandel

Jabostone B.V. bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. In 2007 zijn wij begonnen met de verkoop van natuursteen tegels aan de regionale markt. Door een structurele groei, continue ontwikkelingen binnen het productassortiment met het oog op een optimale prijs – kwaliteit verhouding en een heldere online visie is Jabostone inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende tegel groothandel actief in Nederland en België. 

Wij bieden een gerichte selectie tegels van topkwaliteit uit Italië en Spanje. Een weloverwogen mix van de meest populaire soorten en maten voor de Belgische en Nederlandse markt, waaronder vloer en wandtegels van keramiek en natuursteen, maar ook topkwaliteit bijproducten, zoals tegellijm, voegmortel en tegelgereedschappen, voor een scherpe prijs.

Foto Jabostone magazijn

Jabostone is een tegelgroothandel die tegels importeert uit Spanje en Italië en een flinke hoeveelheid tegels op voorraad heeft op de locatie in Venlo.

“In de tegelhandel werken we met batches, een groep tegels die tegelijkertijd zijn gebakken, dezelfde kleur en daarom dezelfde code hebben.  Het is voor ons belangrijk dat we per batch kunnen leveren vanuit onze voorraad.” Jabostone gebruikte een WMS-systeem dat hier niet op was ingericht. “We waren op zoek naar betere software. Een grote klant van ons gebruikte Webstock hiervoor. Al snel werd duidelijk dat dit volledig aansloot bij onze wensen.” De software van Webstock maakt het mogelijk om per batch uit voorraad te leveren.

Reactie van de klant

“In de tegelhandel werken we met batches, een groep tegels die tegelijkertijd zijn gebakken, dezelfde kleur en daarom dezelfde code hebben. Een tegel is een natuurproduct, dus je hebt altijd te maken met kleurverschillen. Daar wordt de klant niet gelukkig van. Dus is het voor ons belangrijk dat we per batch kunnen leveren vanuit onze voorraad.” Jabostone gebruikte een WMS-systeem dat hier niet op was ingericht. “We waren op zoek naar betere software. Een grote klant van ons gebruikte Webstock hiervoor. Al snel werd duidelijk dat dit volledig aansloot bij onze wensen.” De software van Webstock maakt het mogelijk om per batch uit voorraad te leveren. “Bovendien is het een open systeem, waardoor wij ook zelf data kunnen inschieten. Dat werkt ideaal.” Jenniskens is zeer tevreden over Webstock. “Ik ken geen enkel ander platform dat dit aanbiedt. Wij zijn er erg blij mee. En onze klanten ook.”

Reactie Bart Jenniskens,
Marketing en E-commerce bij Jabostone

www.jabostone.nl