Logo rorix

Daavision

Relatie sinds 2014
Daavision, onderdeel van Pancosma, is een snelgroeiende en innovatieve producent van organische vetzuren die ingezet worden in de agrarische sector. Vanuit de vestiging in Oss biedt Daavision haar nationale en internationale klanten de meest innovatieve oplossingen op het gebied van diergezondheid en voedselveiligheid. Voor productie en handelsgoederenstroom in het magazijn vertrouwd Daavision sinds 2014 op WebStock. Sinds 2020 is Daavision overgenomen door Pancosma ( ADM )

Track en Trace voor Batch gerelateerde voorraad

Diervoeding productie. Omdat voor Daavision het belang van de traceerbaarheid van goederen op nummer 1 stond hebben ze gekozen voor WebStock met Batch-tracking. Daavision heeft veel wensen bij webstock neergelegd om nog beter met Batches te kunnen werken en te traceren. Inmiddels zijn veel van deze wensen in de standaard applicatie van WebStock geïntegreerd.

Warehouse Daavision

Door het enthousiasme van Arjan de Ruyter van Daavision hebben veel potentiële klanten een kijkje mogen nemen in hun magazijn in Oss. Meerdere klanten zijn door deze positieve overdracht klant geworden van WebStock. Lees hiernaast de reactie van Arjan.

Reactie van de klant

In 2014 heeft Daavision het programma Webstock in een relatief korte periode geïmplementeerd. Het WMS systeem ondersteunt inmiddels het gehele supply chain traject; van inkoop, voorraadbeheer, planning tot verkoop.

Interface en inventarisatie

De interface in Webstock werkt met het welbekende “stoplichtsysteem”, dit geeft de gebruiker snel overzicht in de status van orders en de bijbehorende orderregels. Zowel aan de inkoop als aan de verkoopzijde. Tot medio 2015 was het noodzakelijk om aan het einde van iedere maand de gehele voorraad te inventariseren. Dit nam gemiddeld één hele werkdag in beslag. Dankzij het gebruikersgemak van Webstock zijn rechten van gebruikers eenvoudig te beheren en is de kans op foute transacties gereduceerd.

Track en Trace

Een belangrijke functie voor Daavision is de track en trace systematiek in Webstock. Door onze activiteiten in de diervoederindustrie moet Daavision kunnen voldoen aan de waarborgings- en kwaliteitseisen van certificeringsinstanties. Binnen twee uur moet Daavision een verdachte grondstof kunnen traceren. Door het gebruik van Webstock is deze opzoektijd gereduceerd naar maximaal 5 minuten.

Rapportage

De geregistreerde informatie wordt door Webstock eenvoudig omgezet naar een breed scala aan standaard rapportages. Deze rapportages ondersteunen ons bij het analyseren van de bestelpatronen per klant en het optimaliseren van de voorraden. De informatie kan daarnaast, zowel handmatig als automatisch, gebruikt worden om besteladviezen te genereren.

Wensen

Vanzelfsprekend zijn er vanuit Daavision nog een aantal wensen zoals bijvoorbeeld het werken met samengestelde artikelen, eenvoudiger switchen tussen talen, het toevoegen van documentatie en optimalisatie van de functionaliteit.

Reactie van Arjan de Ruyter,
Operations Manager Daavision.