WEBSTOCK INSIGHTS

TIPS  |  TRICKS  |  ONTWIKKELINGEN 

Nieuwsbrief 2

Api nieuws: sneller werken, tijd besparen

In de vorige nieuwsbrief hebben we je uitleg gegeven over API-koppelingen; hoe het werkt, wat je ermee kunt en met welke partijen we al koppelingen hebben.

We hebben nu ook een Patch functionaliteit. Dat betekent dat je bestaande orders in Webstock automatisch worden bijgewerkt als er in het ERP-pakket een wijziging wordt gemaakt. Denk hierbij aan een aangepaste afleverdatum, aangepaste aantallen in een orderregel, nieuwe orderregels of verwijderde orderegels.

Orderstatus wijzigen
Een andere mooie functionaliteit in de Patch is dat je de status van een order kunt wijzigen. Op deze manier kan bijvoorbeeld de planningsafdeling in het ERP-pakket een order in ‘klaar voor verzamelen’ zetten. Vervolgens wordt de order in WebStock ook op ‘klaar voor verzamelen’ gezet en de voorraad wordt gereserveerd. De planningsafdeling hoeft zo geen account in WebStock te hebben en er is minder onderling overleg nodig. Dat bespaart weer tijd.

Orderstatus wijzigen
Een andere mooie functionaliteit in de Patch is dat je de status van een order kunt wijzigen. Op deze manier kan bijvoorbeeld de planningsafdeling in het ERP-pakket een order in ‘klaar voor verzamelen’ zetten. Vervolgens wordt de order in WebStock ook op ‘klaar voor verzamelen’ gezet en de voorraad wordt gereserveerd. De planningsafdeling hoeft zo geen account in WebStock te hebben en er is minder onderling overleg nodig. Dat bespaart weer tijd.
API nieuws

De zomervakantie staat voor de deur

Het is al weer juli, dat betekent dat de zomervakantie voor de deur staat en het eerste halfjaar er alweer op zit.

We kijken terug op een mooi eerste halfjaar waarbij we veel nieuwe functionaliteiten hebben toegevoegd aan WebStock. Naast nieuwe functionaliteiten zijn we ook non-stop bezig WebStock verder te optimaliseren, nog sneller te maken en het gebruiksgemak te verbeteren. Veel van deze kleine aanpassingen merk je als gebruiker bijna niet, maar geloof ons maar: als je een versie van twee jaar geleden zou vergelijken met die van nu, is dat een wereld van verschil.

Groei
Naast alle vooruitgang in de software groeien we ook lekker door in ons klantenbestand. Dat is niet alleen winst voor de nieuwe klanten, zoals jullie weten gaan ze de operationele performance flink verbeteren, maar ook voor bestaande klanten. Nieuwe klanten houden ons scherp op de nieuwste ontwikkelingen in de markt, stellen kritische vragen en dagen ons uit over bestaande functionaliteiten na te denken. Dit leidt weer tot verbeteringen in de software en daar profiteren ook bestaande klanten van.

Er tussenuit
In de vakantieperiode gaan wij er ook even tussenuit. Uiteraard zijn we wel gewoon bereikbaar. Jasper is in augustus een paar weken in Vietnam en zal daarom in die periode niet reageren op Whatsapp berichten of op telefoontjes via zijn mobiele nummer. Je kunt ons kantoor altijd bereiken via 072-7111258 of door te mailen naar info@webstock.nl.

50ste verjaardag van de streepjescode

26 juni 2024 was het 50 jaar geleden dat de eerste streepjescodes werden gescand in een winkel. Bij WebStock WMS weten we als geen ander hoe belangrijk barcodes zijn voor het optimaliseren van de gehele supply chain. Dankzij deze ingenieuze technologie hebben bedrijven wereldwijd hun processen kunnen stroomlijnen en hun efficiëntie naar nieuwe hoogten kunnen brengen.

50 jaar geleden…

Hoewel de traditionele streepjescode al enorm veel waarde heeft toegevoegd, staan we tegenwoordig aan de vooravond van nog grotere innovaties. De QR-code, die veel meer informatie kan bevatten zoals de GTIN, een batchnummer en de verloopdatum, biedt ongekende mogelijkheden. Met één klik foutloos het artikel, de batch en de verloopdatum scannen is pure tijdwinst en het voorkomt fouten. In combinatie met onze WebStock WMS software kunnen bedrijven nog meer efficiëntie bereiken en foutmarges verder verlagen.

Slim combineren
Bij WebStock beschikken we over uitgebreide kennis van barcodes en de GS1-standaarden. Of het nu gaat om het opbouwen, uitlezen of integreren van barcodes in je logistieke processen, wij staan klaar om te helpen. Door slim gebruik te maken van barcodes in combinatie met onze geavanceerde software, kun je het logistieke proces van jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen

Heb je vragen over hoe je barcodes optimaal kunt gebruiken of wil je jouw logistieke proces verder verbeteren? Neem contact met ons op.

Complexe QR code Ean code

Complexe qr code met EAN code, Lot, expiry date en serialnumber in één code

BT Duurzaam optimaliseert haar magazijn-, inkoop- en voorraadprocessen met WebStock!

Boy Kling is magazijnchef bij BT Duurzame Installatietechniek B.V. in Rosmalen, dat zonnepanelen installeert bij bedrijven en particulieren in de regio. “Toen ik hier kwam werken, was WebStock al geïnstalleerd voor het voorraadbeheer, maar we deden er nog niet echt iets mee. Ik heb het stap voor stap opgepakt. Wij zijn een relatief klein bedrijf met een overzichtelijke voorraad van zo’n driehonderd artikelen. WebStock is gekoppeld met 2Solar, software waarin je projecten kunt aanmaken van lead tot design en sale en tot executie en service. 2Solar rekent automatisch uit welke materialen je nodig hebt, en via een API koppeling met WebStock komt de gehele order met de materiaallijst als verkooporder in WebStock, zodat je van daaruit je bestelling kunt doen. Vorig jaar voerden we dat allemaal nog handmatig in. Dit werkt sneller, je bestelt precies wat je nodig hebt, en de foutkans is nul. WebStock heeft ook een toepassing voor besteladvies. Je voert per artikel in wat je gewenste minimale en maximale voorraad is en krijgt automatisch een beteladvies als de minimale voorraad van een artikel is bereikt. Dat kun je helemaal naar je eigen wensen customizen en werkt erg gebruiksvriendelijk. Naarmate ik er langer mee werk, krijg ik meer en meer vertrouwen in WebStock. Nu is het nog een kwestie van verfijnen en bijsturen waar nodig.”

BT Duurzaam

Bas Volkers: ‘Stroomlijnen onder de motorkap’

Bas Volkers ontwikkelde twintig jaar geleden de eerste applicatie voor WebStock. Sinds die tijd is het aanbod van WebStock flink uitgebreid met diverse applicaties voor verschillende branches en sectoren. ‘We groeien met onze klanten mee.

De eerste applicatie die Bas onder het label van WebStock ontwikkeld was compact en eenvoudig. “Daarmee kon je zien waar welk product stond opgeslagen. Naarmate ons klantenbestand breder werd, veranderde de vraag en werd ook ons aanbod breder. We werken nu bijvoorbeeld voor webshops, productiebedrijven, logistieke dienstverleners en servicebedrijven die met hun busjes een soort ‘rijdende magazijnen’ langs de weg hebben. Onze klanten zijn door de jaren heen gegroeid, en wij groeien met hen mee. Daarbij heeft elke branche en sector zo zijn eigen wensen en behoeftes. Daar proberen we op in te spelen. De kracht van Webstock is dat wij flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Zo zijn er in de loop der jaren veel functionaliteiten bij gekomen, zoals QR-codes scannen en de koppeling met andere pakketten.” Daarbij hechten Bas en Jasper eraan om altijd ‘het eerlijke verhaal’ te vertellen. “We zijn duidelijk over wat er wel en niet kan, we doen geen loze beloftes. Zo voorkomen we teleurstellingen.”

Ontwikkelen en creëren
De taakverdeling tussen Bas en Jasper is helder. “Jasper is verantwoordelijk voor de verkoop, hij heeft dagelijks contact met klanten en neemt die input mee naar kantoor. Ik focus me op productontwikkeling. Als Jasper met een verzoek van een klant komt, ga ik kijken of en hoe we dat kunnen vertalen naar ons aanbod.” Daarmee doet Bas precies wat hij leuk vindt. “Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontwikkelen en te maken, dat is een creatief proces waar ik veel in kwijt kan.” En die ontwikkelingen gaan altijd maar door. “We zijn altijd bezig met het stroomlijnen van WebStock ‘onder de motorkap’ waardoor gebruikers nog meer gemak ervaren. Daarnaast zijn we gefocust op vernieuwing. Nu onderzoeken we bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor een order met één klik rechtstreeks een verzendlabel te kunnen aanmaken. Verder moeten we steeds alert zijn op wat er gebeurt in de markten waarvoor wij werken. Denk aan de komst van 3PL of Third Party Logistics, partijen die (een deel van) het logistieke proces van bedrijven overnemen in de vorm van transport en opslag. Zo’n nieuwe functie in de markt vraagt weer iets anders van onze applicaties. Dat betekent: werk aan de winkel.”

Uitlaatklep
Bas is blij met hoe WebStock zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. “Het is niet onze ambitie om een heel groot bedrijf te worden. Dat zou ten koste gaan van de flexibiliteit die we nu hebben.” Bovendien moet er ook nog ruimte zijn voor een leven naast het werk. Die tijd besteedt Bas graag aan kitesurfen, mountainbiken en zwemmen. “Ik heb die fysieke uitlaatklep echt nodig, aangezien ik de tijd dat ik werk voornamelijk zittend doorbreng. Heerlijk om dan naast het werk mijn hoofd leeg te maken door lekker te gaan sporten.” Bas is getrouwd met Liesbeth, samen hebben ze een dochter, Faye (14). Ze wonen in Alkmaar.

Bas

Bas Volkers: “Sporten is een fijne uitlaatklep.”

Wist je dat…..

  • Je in WebStock orders kunt toewijzen aan een ander magazijn?
  • Je heel eenvoudig serienummers kunt registreren in WebStock, zowel bij inkooporders als bij verkooporders? En dat zonder dubbele serienummers te hoeven scannen.
  • Je labels ook heel goed op een Dymo labelprinter kunt printen?
  • Je Zebra scanners ZP kunt programmeren dat we ook bestaande locatiebarcodes zonder prefix kunnen lezen? Of bijvoorbeeld een deel van een barcode lezen? Dat is erg handig als bestaande barcodes op artikelen niet goed zijn opgebouwd of in een URL staan.
  • We graag worden uitgedaagd worden om jouw logistieke en automatiseringskwesties op te lossen?

Mis je een functionaliteit of heb je suggesties om WebStock nog beter te maken? Dan horen we dat graag van je!