Magazijnbeheer software

WebStock is web-based, werkt in de Cloud en stroomlijnt via barcode scanning de processen in elk magazijn. Van webwinkels tot bedrijven in de productie en transport sector gebruiken webstock al vele jaren. Bent u benieuwd of WebStock iets is voor uw bedrijf? Vraag nu de vrijblijvende online demo aan.

Vraag direct een demo aan»

Webbased techniek en voordelen van intranet applicaties

BloembollenVisie 31 augustus 2006, nummer 96


Voorraadbeheer software is onmisbaar in een gemiddeld bollenbedrijf waar heel wat kisten bloembollen in omgaan. Want hoe hou je zonder gedegen voorraadbeheer software - ook op langere termijn - in beeld welke bollen in welke cel staan? Veel bedrijven leggen deze informatie nog altijd handmatig vast: op vellen papier met veel doorhalingen, of op een schoolbord in de schuur, waar iedere willekeurige voorbijganger met een veeg een einde kan maken aan het collectieve voorraadgeheugen. WebStock is Voorraadbeheer Sofware dat laat zien dat het ook anders kan.


voorraadbeheer software

Voorraadbeheer Software met behulp van PDA's

Het irriteerde Jasper Veldt van Smit Bloembollen BV in Waarland dat er regelmatig tijd verloren ging aan het zoeken naar kisten: in welke cel stonden welke partijen? Natuurlijk was alles opgeschreven, maar zonder voorraadbeheer software verrommelde alles al snel in de bollenschuur. Dat moest beter kunnen. Hij legde zijn wens voor voorraadbeheer software voor aan Bas Volkers van Volkers Automatisering. "Ik wilde een draadloos voorraadbeheer systeem met eenvoudige software waarbij je met PDA's - kleine handcomputers- gegevens kunt invoeren en wijzigen. Het voorraadbeheer systeem moet eenvoudig te bedienen zijn, ook scholieren die hier tijdelijk werken, moeten ermee kunnen omgaan, er moet een zoekfunctie op zitten en je moet met meerdere personen tegelijkertijd met de voorraadbeheer software kunnen werken." Dat is inmiddels ruim twee jaar geleden. Bas en Jasper besteedden de nodige tijd aan overleggen en ontwikkelen en zo ontstond de voorraadbeheer software, een webapplicatie, die draait op de server -de hoofdcomputer- en op meerdere PDA's.

Eenvoudig voorraadbeheer

De voorraadbeheer software werd 'WebStock' gedoopt en groeit nog altijd. "We werken inmiddels met de derde versie", vertelt Bas. Hij pakt de PDA erbij om te laten zien wat het systeem in zijn mars heeft. "Medewerkers kunnen vanaf de heftruck eenvoudig gegevens invoeren: in welke cel een kist staat, in welke rij, om welke soort en maat het gaat, het aantal, gewicht of volume, de partij en het aantal kisten. Op het moment dat de gegevens worden ingevoerd, zijn ze direct zichtbaar op de andere PDA's en op de computer op kantoor. "In het voorradbeheer systeem kunnen partijen ook eenvoudig worden verwijderd of verplaatst. "Via de PDA:s kunnen alleen geen basisgegevens worden ingevoerd, zoals de soort- en partijnamen en de maten. Die informatie wordt centraal op de server gezet, om fouten te voorkomen. Gebruikers hoeven dus alleen maar aan te tippen wat ze nodig hebben." Op de server -de moeder- computer op kantoor- zijn met een enkele druk op de knop alle overzichten te produceren die je maar wilt. "Je hebt dus altijd zicht op je voorraad en hoeft nooit meer te zoeken. Van alle denkbare selecties kun je uitdraaien maken."

Artikel voorraadbeheer software

Een artikel in het Noord-Hollands Dag- blad over de voorraadbeheer software afgelopen voorjaar riep direct veel reacties op. Inmiddels werken onder andere Germaco, Marcel Burger en Ruud van der Zwet met WebStock. "Ik kan nu op kantoor in een oogopslag zien waar welke bollen staan. Voorheen was het wel eens een zoekplaatje. Het systeem moet nog wel verder worden verfijnd, maar hier hebben we al veel aan", vindt Cees de Wit van Germaco. Bas en Jasper geven aan dat voorraadbeheer software WebStock op het punt staat een volgende fase in te gaan. "Nu moeten we de basisgegevens nog handmatig invoeren; door met barcodes te gaan werken, willen we ook dit deel van het proces automatiseren." De kosten voor WebStock bedragen ? 1.750,-. "Daamaast betalen afnemers jaarlijks licentiekosten; daarvoor ontvangen zij regelmatig updates van het programma. Zo kunnen we het systeem blijven ontwikkelen en verfijnen. De medewerkers van Smit Bloembollen zijn al helemaal gewend aan het systeem. "Vooraf vonden ze het lastig, maar nu ze er eenmaal mee werken, willen ze niet anders meer", weet Jasper. "Ze hebben er dan ook veel profijt van. Ze hoeven niet meer te zoeken, en dat werkt een stuk prettiger." Meer informatie over voorraadbeheer software WebStock is te vinden op www.volkersnet.nltekst en foto : monique ooms